marți, 4 noiembrie 2014

Concediu la Zagreb

De fieacare data cand plec in concediu incerc sa gasesc destinatii mai putin cautate, speciale, care in mod normal nu ar fi pe lista celor mai cautate 10 vacante. Evident ca nu vorbesc de locuri neatinse de civilizatie (desi, uneori prin Grecia cam asa ceva caut) ci de orase (europene, in general) mai putin vizitate. De exemplu toamna aceasta am fost pentru cateva zile in Zagreb. 

Destinatia de toamna o stabilesc inca din perioada de primavara pentru ca vreau sa profit de cele mai bune oferte de bilete de avion si sa am suficient timp sa caut cazarea potrivita, dar si sa imi fac o lista cu toate locurile interesante pe care vreau sa le vad. Bilete de avion am gasit repede, apoi mi-am organizat cat de cat vacanta (evident ca las loc si pentru decizii de moment, pentru surprize sau schimbari de plan).

 Cum am ajuns am observat ca acest oras a pastrat multe dintre monumentele sale medievale. Porti fortificate, ziduri si turnuri - nimic nu s-a pierdut din puterea si splendoarea lor. Am comparat cu ceea ce am vazut pe internet, in urma cercetarilor mele. Capitala croata se caracterizeaza, de asemenea, prin cladiri religioase magnifice. Majoritatea s-au nascut in Evul Mediu, apoi au fost schimbate si transformate dupa capriciile istoriei. Daca trebuie sa aleg din toate acestea, cel mai mult mi-au placut si impresionat palatele si conacele care au un stil aparte de a concura in frumusete. 

Zagreb este deosebit de bogat in muzee. Daca va place sa descoperi bogatiile trecutului, nu trebuie sa ratati Muzeul de Arheologie si Etnografie care va va invita la o calatorie prin istoria Croatiei. Muzeul Municipal se ocupa in special de originile si evolutia Zagrebului.

20 de comentarii:

 1. Buna Ziua;
  este frumos; Site-ul dvs.! Loturi de a vedea și cunoaște ... l-am pus în favoritele mele și aș sigur.
  Mult noroc și viață lungă pentru blog-ul dvs.!
  voyance par mail gratuite

  RăspundețiȘtergere

 2. Tocmai am găsit site-ul dvs. și, pasionat de călătorii, vă mulțumesc și vă doresc o continuare buna. Mai ales întotdeauna păstrați-l în sus; site-ul dvs. este mare!
  Cordial
  voyance gratuite serieuse

  RăspundețiȘtergere
 3. Blog-ul dvs. este foarte mare, am venit peste in fiecare zi si de fiecare data mi se pare ceva care mi se potrivește
  voyance gratuite en ligne

  RăspundețiȘtergere
 4. Thank you for these interesting strong advice, it is great to come across articles as interesting as yours! I wish you health, longevity, success, happiness and peace of heart.

  voyance gratuite par mail

  RăspundețiȘtergere
 5. Este cu adevărat o piesă mare și de ajutor de informații. Mă bucur că, pur și simplu ați împărtășit aceste informații utile cu noi. Vă rugăm să păstrați ne-a informat ca aceasta. Vă mulțumesc pentru partajarea.
  voyance gratuite mail

  RăspundețiȘtergere
 6. Un mare MULTUMESC pentru tine, noroc pentru site-ul dvs. următoarea
  voyance amour

  RăspundețiȘtergere
 7. vă mulțumesc pentru toate lucrările implicate, precum și pentru toți plăcerea găsesc

  voyance par mail

  RăspundețiȘtergere
 8. Voi apuca imediat feed-ul RSS ca eu nu pot găsi link-ul de abonare e-mail sau serviciu buletin. Ai niste? Amabilitatea să-mi spuneți, pentru că aș putea abona. Mulțumiri.
  voyance gratuite

  RăspundețiȘtergere
 9. Bună ziua, eu chiar iubesc ceea ce întreb cum ți-am dor de blog-ul dvs.

  voyance gratuite en ligne par mail

  RăspundețiȘtergere
 10. Gracias a ti, he aprendido muchas cosas interesantes. Espero aprender aún. Te felicito por este maravilloso compartir. Sigue así!

  voyance gratuite par telephone

  RăspundețiȘtergere
 11. Merci infiniment pour cette utile et précieuse information. Super votre blog, bravo !
  voyance en ligne

  RăspundețiȘtergere
 12. Wow lo que un nice efforts.Congratulation sobre su post.I estoy impresionado de it.Can que más compartir conmigo. Volveré tan pronto.
  Gracias por más información ....
  voyance gratuite par mail rapide

  RăspundețiȘtergere
 13. Thank you so much for this useful and valuable information. Super your blog, congratulations!

  voyance par mail gratuit

  RăspundețiȘtergere
 14. Vă mulțumesc pentru toate lucrările implicate și pentru toată plăcerea găsi


  voyance mail gratuite

  RăspundețiȘtergere
 15. Hrmm that was weird, my comment got eaten. Anyway I wanted to say that it's nice to know that someone else also mentioned this as I had trouble finding the same info elsewhere. This was the first place that told me the answer. Thanks.
  consultation voyance gratuite

  RăspundețiȘtergere
 16. I think, and it feels through all the articles, that you have mastered your subject from end to end.

  voyance totalement gratuit

  RăspundețiȘtergere
 17. votre site et vos créations sont magnifiques j'adore merci
  voyance en ligne

  RăspundețiȘtergere
 18. Thank you for those good times on your blog. I am often at the station to watch (again and again) those wonderful articles you shared. Really very interesting. All the best !

  voyance mail gratuit

  RăspundețiȘtergere