joi, 11 februarie 2016

Vacanta Turcia           Dupa ce in iunie 2014 am ales sa merg Turcia pentru prima data si am avut ocazia sa vizitez doar capitala tarii si cele mai importante obiective turistice, m-am hotarat ca in luna martie din anul 2015 sa vizitez si restul superbului teritoriu care a apartinut candva “paganilor”. Timpul a trecut iar acei “pagani” despre care vorbesc izvoarele istorice romanesti au disparut. Acum religia nu mai reprezinta un motiv pentru a ne ura (noi si vechii nostrii adversari), ci din potriva, prima data cand am ajuns aici am observat o puternica prietenie intre noi si ei.
         Pregatirea pentru calatorie a fost asemanatoare cu cea din anul 2014. Mi-am pregatit pasaportul doar ca de data asta am ales sa merg cu autocarul intrucat pretul unui bilet este mult mai mic decat cel de avion (200 lei, poate chiar mai ieftin). Va recomand sa aveti pregatit pasaportul si sa-l mai verificati odata inainte de a pleca intrucat accesul la granita se face doar pe baza de pasaport.
        In dimineata zilei de 10 martie am pornit la drum impreuna cu un grup mare de romani. Conditiile din autocar au fost foarte bune si am reusit sa vad o buna parte din peisajul Bulgariei. Am fost fericit sa vad ca vremea a tinut inca odata cu mine. Vremea a fost superba si m-a motivat foarte mult.
         Iata ca am ajuns din nou in Istanbul dupa un drum de 14 ore. Am fost intampinat de soarele care batea usor peste intreg peisajul aglomerat al Istanbulului si, la fel ca in prima expeditie, am recurs la ajutorul taxiului pentru a ajunge la hotel.
        Dupa o zi de odihna si plimbari prin jurul hotelului am pornit la drum. M-am gandit, inca de la plecarea din Romania, sa vizitez capitala Turciei–Ankara. M-am documentat cu privire la mijloacele de transport pana in capitala Turciei si am ales din nou autocarul deoarece este mult mai ieftin. Desigur, sunt disponibile si avioane care circula pe ruta Istanbul-Ankara. Uite-ma, ajuns si in capitala din jumatatea “bogata” a Turciei. Drumul a fost destul de scurt iar peisajul a fost superb intrucat am vazut o buna partea din Marea Neagra.
       Am avut la dispozitie 3 zile in care sa vizitez capital Turciei. Preturile sunt mai mari decat in Istanbul, dar destul de acceptabile. Obiectivele turistice vizitate de mine in Ankara au fost: Moscheea Kocatepe, celebrul mausoleu Anitkabir , parcul Goksu, castelul Ankara si un fel de bazar numit Suluhan. In Ankara puteti vizita mult mai multe obiective turistice, depinde foarte mult de timpul alocat pentru calatorie. Va recomand, daca aveti timp, sa vizitati si ruinele vechilor cetati romane si urme ale acestui imperiu care sunt conservate foarte bine.
      Presat de timp am ales sa imi termin calatoria dupa vizita in capital Turciei. Recunosc ca nu am reusit sa vad toata frumusetea Turciei, dar sunt foarte multumit si fericit intrucat am vazut bogatia unui pamant bogat atat in plan cultural cat si social. Turcii sunt niste persoane foarte prietenoase de la ca puteti invata multe iar obiectivele turistice va vor incanta. Dum bun.

8 comentarii:

 1. Sunt foarte mândru să vă găsiți, blog-ul dvs. este foarte mare! Îmi place interfața sa, și am iubit conținutul prea. Mai ales astfel încât să continuați!

  voyance gratuite par mail

  RăspundețiȘtergere
 2. Vă mulțumesc pentru sfat bun ... este foarte frumos să ai citit ... ..si ...... instructiv.
  voyance mail gratuite

  RăspundețiȘtergere
 3. It's amazing when you find a good content in today's internet.
  voyance gratuite

  RăspundețiȘtergere
 4. Vă mulțumim pentru acest articol, care conține o mulțime de sfaturi bune. Acest lucru este ceva ce am avut o înțelegere greu de timp înainte.
  telephone gay

  RăspundețiȘtergere

 5. Blog-ul dvs. este mare, lucru de înaltă calitate ... Sunt sigur că mulți vor fi de acord cu mine, chiar dacă acestea nu iau timp să-ți spun

  voyance gratuitement par mail

  RăspundețiȘtergere
 6. Într-adevăr, acest articol este într-adevăr foarte relevant, ca întotdeauna.
  avenir amoureux gratuit

  RăspundețiȘtergere
 7. This blog provides readers with a greater understanding of the current issues in Canadian healthcare. Thank you for the interesting read.
  voyance gratuite

  RăspundețiȘtergere